maanantai 28. heinäkuuta 2014

Heinäkuu, helteinen lomakuukausi!



Huhh hellettä! Nyt on porottanut kuin etelässä konsanaan!
Mittari kipuaa päivittäin +30`c ja pilvet eivät anna armoa auringon läkitykseltä. Onneksi kotona on ilmalämpöpumppu, joka viilentää huoneet pojille juuri sopiviksi. Silti he rakastavat aurinkoisia päiviä ja loikoilevat mielellään terassilla ja baden badeneilla. Syytä olla kuitenkin varovainen ettei tule lämpöhalvausta.

Isillä ja äipällä alkoi vihdoin loma. Pojat tietävät, että se tarkoittaa sitä, että saa nukkua pitkään ja viettää koko päivä isin ja äidin kanssa. Ensiksi saatiin vieraita hyvin kaukaa, Australiasta asti.
Vieraita huvittivat tarinat poikien seikkailuista ja Hermèksen remonttipena puuhista. "Hermès, smile!"- oli vieraiden opettama temppu, josta taltioitui useita hymykuvia kameran muistiin :)
Pojat kävivät yöllä vierashuoneessa muutaman kerran tarkistamassa oliko kaikki OK. Saatuaan rapsutukset sängyn laidalta roikkuvalta kädeltä selvisi heille, että voidaan jatkaa turvallisesti unia. Vieraat muistivat ihanilla tuliaisilla:


Loma jatkui reissulla Poriin. Tuttu hotelli, Hotelli Sokos Vaakuna toivotti tervetulleeksi koko konkkaronkan. Vastaanottovirkailija tuli innoissaan paijaamaan poikia ja tuomaan heille tervetuloa-kassit. Huoneeseen saavuttuamme pojat valtasivat heti toisen pedeistä. Päikkäreillä varmasti unelmoitiin yhdessäolosta ja herkuista.


Onneksi autossakin on ilmastointi ja voitiin tehdä reissuja Porin nähtävyyksiin.
Mäntyluodon edustalla sijaitsevan Kallon saarella on kuuluisa majakka. Sen edustalle pääsi hyvin autolla. Kauniit kalliot hivelivät äipän silmiä, mutta poikia ei niinkään maisemat kiinnostaneet. Kyllästynyt haukotusten sarja tuli poikien suusta yhtä aikaa, ja silloin todettiin, että oli parempi vaihtaa maisemaa ;)





Reposaaressa käytiin terassilla kylmillä vesillä ja kierreltiin autolla kujia joissa oli mitä ihanampia huviloita ja puutarhoja. Viimeisellä taukopaikalla nautittiin mansikoita ja seurattiin paikallisten veneen pesu puuhia...


Seuraavana päivänä kierrettiin Kirjurinluotoa ja lähipuistoja. Eipä sitä pitkiä matkoja voinut tehdä, sillä lämpötila oli jälleen +32`c. Tänäkin vuonna Hermès haukkui takajalat ruopien Akseli Gallen-Kallelan  patsasta... Gucci vain naureskeli, että "kuinka se veikka aina jaksaakin ;) "
Kirjurinluodossa ankkalammen viileä vesi vei voiton ja Hermès päätti ensin kastella tassunsa, sitten istua ja lopulta maata rutakossa. Ympärillä olevilla auringonpalvojilla oli hymyt herkässä, kun seurasivat poikein touhuja. Jottei juomataukoa menty terassille viettämään  rapaturkilla, uitti isi poikia suihkulähteessä ja näin saatiin myös huojennusta armottomaan hellepäivään.


Kotona odotti yllätys.
Takapihalle oli eksynyt siili.
Pojat innostuivat seuraamaan ikkunan takaa uutta asukasta. Juuri pestyt ikkunat saivat pärskeitä ja kuonon jälkiä joka kohtaan mihkä pojat vain ylettyi...  ("joku" katseli hieman otsa kurtussa touhua, miksiköhän?)
Äippä kävi terassilla moikkaamassa hyvin pelotonta siiliä. Meinasi ihan syliin tulla, sen verran kesy näytti kaveri olevan. Jotta pojat pääsisivät valtakuntaansa ilman piikkistä taistelua, vei isi  siilin aidan toiselle puolelle. Kolmannella kerralla siili ymmärsi olla tulematta pihalle, mutta Gucci päivysti selkänojalla ja odotti jospa siili tulisi vielä kerran...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti