lauantai 14. heinäkuuta 2012

Meiltä usein kysytään, miksi valitsimme ranskanbulldoggin. Vastaan siihen lyhyesti, että Porsche-myyjä! Myyjä toi autoamme Helsingistä Tampereelle fawn-ranskis repsikkanaan. Tullessaan myymälään tuo pieni, energinen koira juoksenteli innokkaana tutkiakseen joka paikkaa, kunnes nukahti myyjän jalkoihin ja alkoi kuorsaamaan. Kaupat tehtyämme, ihastelimme ja kehuimme koiraa, silloin häpeäksemme kutsuimme häntä mopsiksi, nyt ymmärrän miksi ranskanbulldoggi omistaja vastaa siihen pontevasti, että se on ranskanbulldoggi, eikä mopsi ;)
Siitä päivästä lähtien aloimme etsimään tietoa rodusta. Luimme paljon ranskiksiin liittyviä kirjoja, lehtileikkeitä, kennel-sivuja ja tietysti ihastelimme YouTube:sta ranskis videoita. Oli päivän selvää, että ranskis tulee meillekin!
Löysimme Tampereen läheltä todella asiantuntevan kennelin  (Kennel Friedrich`s) joka kasvattaa ranskiksia rakkaudella ja taidolla. Otettuamme yhteyden kasvattajaan, kului vuoden päivät, kunnes saimme oman pikku tuhisijan. Helmikuussa 2012 perheemme kasvoi pienellä Gucci pojalla <3
                                    *******************************

Tämä blogin ensimmäinen kirjoitus on viikosta toiseen luetuin kirjoitus ja lienee aika hieman päivittää sitä. 04.01.2015.
Päätyessämme yllä olevan tarinan mukaan tähän rotuun, emme ajatelleetkaan sen nousevan ns. trendikoiraksi. Muoti-ilmiö on tuonut rodun valintaa tekevälle haasteen löytää asianmukainen kasvattaja, joka on perehtynyt suurella sydämellä rodun kasvattamiseen ja antaa luotettavat tiedot koiran sukutaustasta.
Koska tämä blogi on päiväkirja koiriemme elämästä, en aio tälläkään kertaa jakaa mielipiteitäni ranskanbulldoggien jalostamisesta taikka  kasvattamisesta. Netti on pullollaan mielipiteitä ja myynti-ilmoituksia, kun niitä erehtyy selailailemaan, törmää valitettavan usein asioihin/ratkaisuihin joista  näkee kuinka ihmiset tekevät huonoja ratkaisuja ahneuksissaan ja toiset tietämättömyyttään. Suunniteltaessa pennun hankkimista  on hyvä muistaa, että on äärimmäisen harvinaista, että saat juuri nyt ja heti pennun, vaan kannattaa käydä ajan kanssa tutustumassa Suomen Ranskanbulldoggi yhdistyksen omilla sivuilla oleviin kenneleihin joilta saat asianmukaista tietoa rodusta. Tässä linkki sivulle:
Suomen Ranskanbulldogit ry

Ranskanbulldoggi kaksikkomme on tuonut elämäämme suurta iloa. Rotu joka ei ole vain ”koira” vaan Persoona jolla on erilaisia, huvittaviakin luonteenpiirteitä, sekä tuhat ja yksi ilmettä. Rotu josta saa reippaan lenkkikaverin. Heistä saa myös sopivan kokoisen matkaseuralaisen hyvine käytöstapoineen. (Omia kokemuksia lainaten)
Ystävämmekin ovat hullaantuneet, vaikkeivät olisi ns. "koiraihmisiä".
Useinmiten kaksikko varastaa koko show:n ja päätyy illanistujaistemme  pääpuheenaiheeksi.

Edelleen netissä pyörivät ranskanbulldoggi videot saavat hymyn huulillemme, varsinkin kun on alkanut ymmärtämään tätä valloittavaa rotua jo hieman paremmin.
Mikäli olet suunnittelemassa ranskista, toivotamme Sinulle Onnea löytääksesi juuri itsellesi sopivan kultakimpaleen, elämäsi ilon ja valon <3


Gucci ja Hermès ovat  meillä sijoituksessa, toisena omistajana: Katrin Landsberg
Hänen kennel sivuille pääset osoitteessa: www.friedrichs.fi



  Gucci pienenä poikana, niin söpö ja lutunen <3






 Hermès hurmuri <3


 Ystävyys <3


Elämän iloja <3








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti